Open zenuw bij Ajax: "Ik hoop bij wijze van spreken nog steeds dat ze verliezen"

dinsdag 22 november 2016 om 21:57
Open zenuw bij Ajax: Ik hoop bij wijze van spreken nog steeds dat ze verliezen

Nick Viergever krijgt nog steeds koude rillingen bij het horen van de naam De Graafschap. In mei van dit jaar verspeelde de verdediger met Ajax de landstitel in de thuishaven van de Doetinchemmers. 

Op de slotdag van het seizoen 2015/16 werd het 1-1 op De Vijverberg. PSV ging aan de haal met de titel. "Het kampioenschap zou het jaar helemaal geslaagd hebben gemaakt. Nu zit er toch een litteken voor altijd", vertelt Viergever aan Voetbal International. 

"Ik denk er nog vaak aan. Als ik de naam De Graafschap hoor, hoop ik bij wijze van spreken nog steeds dat ze verliezen, hoewel we natuurlijk alleen onszelf de schuld kunnen geven."

Viergever heeft nog altijd geen verklaring voor het debacle. "Ik zelf zoek niet naar een oorzaak, dan word ik knettergek. Nadat we thuis tegen FC Utrecht alsnog gelijk hadden gespeeld door die late penalty, dacht ik dat het kampioenschap binnen was. Wie niet? En dan gebeurt wat er in Doetinchem gebeurde. Ik vrees dat we het maar moeten accepteren."

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

woensdag 23 november 2016 om 10:24
Jullie hadden er toen voor een keer een goal doorheen moeten "vechten", op het scherpst van de snede met risico's van kaarten. Het was De Graafschap er niet om te doen een punt te pakken, alleen maar om de club te worden die Ajax van de titel heeft afgehouden. Daarvoor zijn ze tot het gaatje gegaan en Ajax had moeten weten (en er een ook antwoord op moeten hebben), dat de naam Ajax als een lap op een rode stier werkt bij vechtclubs. Ik ben FdB nog steeds danbkbaar voor zijn prestaties, maar denk dat hij die wedstrijd de spelers niet voldoende mentaal heeft voorbereid. Ze moesten weten dat er toen anders gevoetbald zou moeten worden. Ik persoonlijk houd van mooi en goed voetbal, anderen vinden bevrediging in "mouwen-opstropen" voetbal. Het hoort erbij. Niet alleen Viergever, ook ik en met mij veel andere supporters, heb nog iedere dag buikpijn van die wedstrijd.
0
Beantwoord
woensdag 23 november 2016 om 10:26
Sorry, bedoel natuurlijk een rode lap op een stier.
0
Beantwoord
woensdag 23 november 2016 om 12:01
Een kampioenschap geef je niet weg in de laatste wedstrijd weg maar is het eind resultaat na een volledige competitie. Het missen van het kampioenschap heeft gelegen aan de dodelijk saaie, niet des Ajax, speelstijl welke werd gedragen door F d B, het ontbreken van een deugdelijke scouting en angstig c.q zuinig aankoop beleid olv Overmars heeft duidelijk bijgedragen aan de ellende. Deze twee leiding gevende zijn de uiteindelijk veroorzakers en verantwoordelijk voor het falen.
F d B is terecht opgestapt en Overmars heeft revanche genomen door een paar ijzersterke aankopen, mede dankzij de druk van de publieke opinie. Maar goed, luisteren naar de buiten wereld en dan daarna handelen is ook een kwaliteit.
0
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10