Update: 'Ajax-talent verkoos Monaco boven absolute Europese voetbaltop'

zondag 8 januari 2017 om 12:24
Update: 'Ajax-talent verkoos Monaco boven absolute Europese voetbaltop'

Francesco Antonucci verlaat Ajax na anderhalf jaar voor AS Monaco, zo werd zaterdag bekend. Het Belgische talent (17) was niet tevreden over zijn situatie in Amsterdam.

Monaco kocht deze week het Ajax-contract van Antonucci, die in de zomer van 2015 overkwam van Anderlecht, af voor drie miljoen euro. In het prinsdom tekent hij voor vijf jaar. "Ik voelde meer vertrouwen daar", verklaart Antonucci zijn vertrek aan Ajax Showtime.

"Ajax had geen duidelijk plan. Er is niet gesproken over de stap naar Jong Ajax, alleen tijdens het functioneringsgesprek na het afgelopen seizoen dat ik het goed deed. Ik mag bij AS Monaco meteen met het eerste meetrainen en ga er wonen met mijn vader."

De jonge middenvelder wist al een tijdje dat hij wilde vertrekken. "Ik kreeg te weinig speeltijd en wilde ook de kans krijgen. Zoek maar op, ik heb bij Ajax O19 twee wedstrijden de volle negentig minuten mogen spelen.", aldus Antonucci, die Ajax wel dankbaar is. "Ik hou er echt een positief gevoel aan over, Ajax is perfect. Het is jammer dat ik de kans niet echt heb gekregen."

Lees ook: Ajax bevestigt verkoop toptalent: na anderhalf jaar voor 3 miljoen weg

Update 12.17: Antonucci had meerdere transferopties, zo weet het Franse l'Équipe. Volgens de krant stond het talent in de belangstelling van Sevilla, Chelsea en Borussia Dortmund. Antonucci koos zoals bekend voor het Franse AS Monaco. 

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

zondag 8 januari 2017 om 12:07
Dan was ie blijkbaar minder goed dan sommigen - en hijzelf - blijkbaar dachten... Als je al niet eens voor 'Jong' in aanmerking komt en bij O19 maar tot twee volle wedstrijden, dan ben je waarschijnlijk toch niet het mega-talent waar we hem destijds voor hebben aangezien...
2
Beantwoord
zondag 8 januari 2017 om 13:09
denk dat we blij mogen zijn met de 3 miljoen
2
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10