'Toen kreeg ik het gevoel dat ik de focus niet meer optimaal had bij Ajax'

zondag 8 januari 2017 om 20:07
'Toen kreeg ik het gevoel dat ik de focus niet meer optimaal had bij Ajax'

Jaap Stam denkt met gemengde gevoelens terug aan zijn periode Ajax. De oud-verdediger maakte in 2006 de overstap van AC Milan naar Amsterdam en beëindigde ruim een jaar later zijn loopbaan. Stam is blij dat hij voor Ajax gespeeld heeft, maar betreurt de manier waarop hij het avontuur moest staken. 

"Ajax was altijd mijn favoriete club toen ik klein was. Ze kwamen aan het eind van mijn carrière en ik wilde graag terugkeren naar Nederland, daarom heb ik die stap gemaakt", legt Stam - tegenwoordig manager van het Engelse Reading - uit voor de camera van FOX Sports. 

"Het eerste seizoen was nog zonder veel problemen. Het kampioenschap gemist op een doelpunt, wel de beker gewonnen. Alleen richting de eind van het seizoen... Toen kreeg ik het gevoel dat ik de focus niet meer optimaal had", vervolgt Stam.

"Zij willen dat je doorgaat omdat je veel kan brengen voor de spelers en het team en jij hebt een plichtsgevoel omdat je twee jaar hebt getekend. Maar ik dacht op het veld: wat ben ik aan het doen? Dan moet je zeggen dat het klaar is." In oktober 2007, na zes competitieduels in het seizoen 2007/08, hing de verdediger zijn voetbalschoenen aan de wilgen. 

Lees meer overEredivisieAjax

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10