'Ik zag hem bij Ajax van dichtbij werken. Hij is pittig, maar dat mag ik wel'

maandag 9 januari 2017 om 08:20
'Ik zag hem bij Ajax van dichtbij werken. Hij is pittig, maar dat mag ik wel'

Jaap Stam presteert uitstekend als manager van Reading. De Nederlander is in de Engelse Championship aan zijn eerste echte klus als hoofdtrainer begonnen. Technisch directeur Brian Tevreden stelde voor om Stam naar de club te halen, maar in de bestuurskamer moest men lachen. 

"Maar die lach verdween snel toen ze zagen hoe serieus ik bleef kijken", zegt de 34-jarige Nederlander in De Telegraaf. Reading wil promoveren naar de Premier League en moet dat doen met een budget van 2,5 miljoen euro. Geen 50 miljoen zoals de concurrenten. "Dat geeft niet", zegt Tevreden. "Ik heb een duidelijke visie over het scouten van jeugd, opleiden en doorverkopen. Jaap heeft dezelfde visie. Ik zag hem bij Ajax destijds van dichtbij trainen en werken. Hij is pittig, maar dat mag ik wel."

Ook Tevreden is werkzaam geweest bij Ajax. In Amsterdam was hij jeugdtrainer. Hij stapte zelf op om daarna bij Reading aan de slag te gaan. "Natuurlijk moest ik wennen. Ik was hier net binnen als hoofd jeugdopleiding, toen kreeg ik opeens de baan van technisch directeur. Ik heb me wekenlang verdiept in alle contracten, in de budgetten, in de salarissen en andere zaken. Opeens zit je aan tafel met makelaars en moet je keihard onderhandelen. Maar dat laatste is misschien wel mijn sterkste punt."

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10