Ajax-rentree van 'gave gozer' mislukt: 'Ze twijfelden of hij het nog aankon'

maandag 9 januari 2017 om 13:44
Ajax-rentree van 'gave gozer' mislukt: 'Ze twijfelden of hij het nog aankon'

Zaakwaarnemer Rob Jansen bracht John Heitinga vorig seizoen terug naar Ajax, met de intentie dat de hereniging tot een kampioenschap zou leiden in Amsterdam. Het liep echter anders.

Heitinga speelde amper en besloot in februari 2016 om zijn carrière te beëindigen. Jansen had dat scenario niet voor ogen, zegt hij in gesprek met VICE Sports. "Ik vind John een ontzettend gave gozer. Hij ging eerst van Everton naar Hertha BSC. Dat begon goed, maar in Berlijn kwam al wat kentering. Toen kon John van Hertha naar Ajax. Dat vonden we een schitterende terugkeer naar Nederland."

Heitinga transfereerde, maar wist zich niet in de Amsterdamse basis te knokken. Jansen: "We hadden met zijn allen de hoop dat John zou bijdragen aan een kampioenschap, om dan met een schaal afscheid te nemen. Dat was de planning. Maar daarna kregen de trainers van Ajax twijfel of John het nog aankon. Dat had ik niet verwacht, maar daar kan ik weinig aan veranderen. Het is niet het afscheid bij Ajax geweest zoals John het wenste, maar we deden aan damage control."

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

maandag 9 januari 2017 om 18:43
"In Berlijn kwam al wat kentering" en dan is Ajax de ideale kandidaat ?
Verkooppraatjes van een handige verkoper waar Ajax naief is ingetrapt....
0
Beantwoord
maandag 9 januari 2017 om 22:50
Lijkt inderdaad verdacht veel op verkoop praatjes.. maar goed; Tis wel een gave gozert;)
0
Beantwoord
jmencke +420
dinsdag 10 januari 2017 om 11:49
Verkooppraatjes? Weten we zeker dat er niet een backupplan was om deze karakterspeler met AJAX-DNA en tientallen interlands achter zijn naam na zijn actieve carrière te behouden en in de jeugdopleiding te laten rijpen? En een voorbeeld te laten zijn?
4
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10