Bosz staat versteld door Viergever: 'Een looptrainer zou er buikpijn van krijgen'

maandag 9 januari 2017 om 17:12
Bosz staat versteld door Viergever: 'Een looptrainer zou er buikpijn van krijgen'

Nick Viergever voelt zich goed bij Ajax. De centrale verdediger vormt een centraal blok met Davinson Sanchez en kan trainer Peter Bosz bekoren.

"Ze vullen elkaar aan", vertelt de coach in Het Parool over Viergevers samenwerking met Sanchez. "Sanchez is wat meer een mannetje. Hij loopt met de kin omhoog en de borst vooruit en is fysiek heel erg aanwezig. Viergever is juist de man die coacht en de boel organiseert. Bovendien zijn ze allebei vrij snel. Van Viergever zou je dat niet zeggen."

"Zijn stijl is niet fraai, een looptrainer zou er buikpijn van krijgen, maar het is wel effectief", weet Bosz. Viergever voelt zich goed als centrale verdediger. Beter dan als linksback. "Het is mijn beste positie. Ik krijg veel vertrouwen van de trainer. Ik zit in een flow, de speelwijze bevalt me goed, het team draait steeds beter. Ik wil die lijn doortrekken. Ik ben naar Ajax gekomen om kampioen te worden."

Twee jaar op rij lukte dat niet. "Ik ben 27 jaar, ik speel al negen jaar Eredivisie. Ik moet zelf een beslissing nemen of ik misschien nog een keer in een ander land wil spelen. Bovendien weet ik niet wat Ajax wil. Zoals gezegd krijg ik van de trainer veel vertrouwen; het bevalt me goed onder Bosz, maar de clubleiding mag nu ook zijn zegje doen."

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

maandag 9 januari 2017 om 22:36
Leuk en aardig allemaal. Maar staat in mijn optiek Riedewald nu in de weg, daarnaast heb ik grote vraagtekens over Viergevers' potentie bij Ajax.. ik vind zijn uitstraling zo On-Ajax! Wel een aardige gast verder, maarrrrr...
[Reactie gewijzigd op maandag 9 januari 2017 om 22:59]
0
Beantwoord
dinsdag 10 januari 2017 om 01:47
Lekker opstellen deze Viergever ook een hele goede voorbeeld voor de jeugd. Je hoort hem ook nooit klagen als hij op de bank moet zitten wacht op zijn kansen. Dus geef deze jongen ook een kans en hij doet het hartstikke goed klasse trainer onder jou voetbal Ajax veel beter en ze gaan nog beter voetballen here we come europa
0
Beantwoord
jmencke +420
dinsdag 10 januari 2017 om 11:37
Topgast. Straalt senioriteit uit naar de jonkies, piept niet, is altijd aanspeelbaar, bouwt best aardig op, heeft inzicht. Is met Schone en Klaassen de ervaren backbone, de stille kracht, scoort al maanden een voldoende. Complimenten aan Bosz en begeleiders voor de mooie balans in het verder hele jonge elftal. Twee etterende zweren zijn weggesneden en een andere zweer heeft zichzelf genezen. Het kunnen nog mooie maanden worden in de Eredivisie en Europa.
5
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10