Update: Ajax haalt weer zestienjarige Hongaar in huis en troeft Chelsea af

dinsdag 10 januari 2017 om 10:07
Update: Ajax haalt weer zestienjarige Hongaar in huis en troeft Chelsea af

De zestienjarige Schön Szabolcs stapt op korte termijn over van Honved Budapest naar Ajax. De talentvolle speler werd ook begeerd door Chelsea, zo liet Honved-voorzitter George Hemingway weten bij DIGI Sport.

De preses van de Hongaarse club bevestigt dat er een akkoord bereikt is met Ajax en dat enkel een handtekening van de Amsterdammers nog ontbreekt onder de papieren. Szabolcs is een jonge middenvelder, die al langer tijd gelinkt wordt aan Ajax. Het was nog wachten op zijn komst, terwijl zijn generatiegenoot Oliver Horvath al wel naar De Toekomst vertrok.

Ajax haalde in de voorbije periode vaker jonge talenten uit het buitenland naar de jeugdopleiding, waaronder dus Horvath en bijvoorbeeld de Roemeen Ricardo Farcas. De nieuwste aanwinst Szabolcs is international voor Hongarije onder 17 en maakte op 30 juli 2016 zijn debuut in dat elftal. Hij scoorde in zeven interlands één keer.

Update 10.07 uur: Ook De Telegraaf meldt dat Ajax de jonge Hongaar heeft vastgelegd. Het gaat om een contract voor de duur van drie jaar, zo stelt de krant.

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

dinsdag 10 januari 2017 om 10:07
Uitstekend gedaan, zo wordt Ajax echt het opleidingscentrum voor jonge talenten waar de grotere clubs hun inkopen gaan doen nadat Ajax de eerste sportieve prijzen heeft geplukt........hoop ik.
2
Beantwoord
dinsdag 10 januari 2017 om 10:58
Het 1e en de beloften zijn 1 groot uithangbord dat de wereld overgaat en dat gaat nu z'n vruchten afwerpen.
[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 januari 2017 om 16:26]
2
Beantwoord
jmencke +420
dinsdag 10 januari 2017 om 11:16
Handelshuis Ajax, in de beste eeuweoude traditie van diamantairs: ruwe diamanten opkopen, ze bijslijpen, polijsten, waarde geven, er van genieten, ze in de markt en vitrinekast zetten en uiteindelijk winst maken.
7
Beantwoord
dinsdag 10 januari 2017 om 20:23
Ja precies ( jmencke ), ik heb die handelsgeest lang gemist bij Ajax maar er schijnt een kentering te komen, meer investeren in scouting is "key" hier.
De enige "angst" die ik heb is dat de jonge top spelers te vroeg vertrekkken......
in dat geval kan je dan nog de boot missen als om de prijzen gaat.
1
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10