'Hij is nu al bij het eerste van Ajax gehaald. De leiding ziet het in hem zitten'

dinsdag 10 januari 2017 om 08:02
'Hij is nu al bij het eerste van Ajax gehaald. De leiding ziet het in hem zitten'

Justin Kluivert staat er goed op bij Ajax, zo meent Kees van Wonderen, bondscoach van Oranje onder 17. De zoon van Patrick Kluivert mocht het trainingskamp van het eerste meemaken en deed het goed bij Jong Ajax.

"Dat hij nu al bij het eerste is gehaald, moet Justin als een signaal van bovenaf zien", vertelt Van Wonderen tegenover Metro. "De leiding van Ajax ziet het in hem zitten en hij moet blij zijn met wat hij nu al allemaal kan meemaken." Zo maakte Kluivert zijn officieuze debuut in het eerste, tijdens de met 3-1 verloren oefenwedstrijd tegen Excelsior.

Van Wonderen maakte hem vorig jaar al mee op het EK onder 17. "Hij was toen nog wel echt een 'jochie'. Nog niet helemaal lichamelijk ontwikkeld. Dat hij nu bij Jong Ajax speelt en mee mocht op trainingskamp met de selectie is goed voor zijn ontwikkeling." Wat is de favoriete positie van Kluivert junior? "Hij speelt heel vaak vanaf links, maar ook van rechts is hij gevaarlijk. Bovendien kan hij net als zijn vader ook centraal in de spits spelen en op tien."

De grote vraag is of Kluivert het gaat redden. "Of een talent het allerhoogste niveau gaat halen, is altijd de vraag. Justin heeft er de aanleg voor en de potentie, maar om het hoogste niveau te halen, moet alles kloppen. Het gaat erom dat spelers ieder jaar een stapje maken en dat ze er alles voor overhebben om de wereldtop te halen. Dat moet nog blijken. Maar Justin is echt een goeie jongen", aldus Van Wonderen.

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

jmencke +420
dinsdag 10 januari 2017 om 11:24
Inderdaad, aanleg, potente, talent, lichaamsbouw, bekende achternaam die extra deuren opent, de beste jeugdopleiding ter wereld.. en dan nog afwachten of de speler karakter heeft om met de verwachtingen om te gaan. Justin heeft de gunfactor, ik hoop dat hij de top haalt.
5
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10