Chelsea en Manchester United verleiden Ajax-talenten: "Dat zijn drie plusjes"

dinsdag 10 januari 2017 om 14:59
Chelsea en Manchester United verleiden Ajax-talenten: Dat zijn drie plusjes

Brian Tevreden, voormalig jeugdtrainer van Ajax, begrijpt dat sommige talenten uit de opleiding van de Amsterdamse topclub zich laten verleiden door het grote geld uit de Premier League. Zo verkaste Juan Familio Castillo - die Tevreden onder zijn hoede had bij de C1 - naar Chelsea. 

"Ik snap financieel de keuze van Juan (foto) voor Engeland. Als je vader en moeder niet werken en je woont ergens in Zuid-Oost in een flatje op tien hoog, terwijl je in Engeland goed kan verdienen en een goed huis kan krijgen...", aldus Tevreden, tegenwoordig werkzaam bij Reading, in gesprek met VICE Sports. 

"Laten we wel wezen: Chelsea heeft ook geen verkeerde jeugdopleiding. Dat zijn drie plusjes", legt hij uit. "Het heeft met twee dingen te maken dat er veel jongens vanuit Nederland naar Engeland toekomen: één factor is natuurlijk geld, maar clubs in Nederland verdiepen ook niet echt in de familiale situatie van een jeugdspeler. Er zit altijd een verhaal achter een speler."

Zijn eigen neefje Millen Baars koos voor Manchester United. "Ik ben altijd keihard voor Millen geweest. Zo hard dat hij wel eens huilend naar huis ging. Hij is weggestuurd bij Ajax en als Manchester United dan belt, dan zeg je geen nee. Hij doet het nu ook prima bij Manchester United, dus daar ben ik blij mee."

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10