'Heel veel conflict en interest' bij Ajax: "Geprobeerd ze bij elkaar te krijgen"

dinsdag 10 januari 2017 om 16:03
'Heel veel conflict en interest' bij Ajax: Geprobeerd ze bij elkaar te krijgen

Rob Jansen is de belangenbehartiger van Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Marc Overmars én Edwin van der Sar. De vier lagen ruim een jaar geleden allemaal me elkaar in de clinch, waarna Jonk uiteindelijk het veld moest ruimen en bij Ajax vertrok. Jansen blikt in gesprek met VICE Sports terug op die periode.

"Bij Ajax heb ik heel veel conflict of interest gehad", vertelt Jansen, die probeerde het viertal steeds bij elkaar te krijgen. "Dat was het aspect wat steeds misliep. Het probleem bij hen begon al ver voordat iedereen het wist – ik denk tweeënhalf, drie jaar geleden. Toen heb ik al geprobeerd ze bij elkaar te krijgen. Daar wist Ajax nog niet eens vanaf. Ik heb mijn best gedaan. Dat liep toen al spaak."

"Ik wilde met ze praten, nuanceren, maar iedereen zat zo hoog in zijn energielevel. En Ajax is een moeilijk clubje he, dat is de club met de meeste interne stromingen in Nederland, ver boven Feyenoord en PSV. Er zitten bij Ajax groepen in de structuur van de club die allemaal kracht hebben. Daarom gaan directieleden daar vaak onderuit", vervolgt Jansen, die ziet dat de oud-voetballers bij Ajax steeds meer beïnvloed worden door politieke spelletjes binnen een club.

"Ze worden beïnvloed door belangen, strijd, groepen, tegenstanders, voorstanders.. Over een paar jaar zitten ze waarschijnlijk echt in die wereld. Daar moet je doorheen. Uiteindelijk is het hoe je in elkaar zit als mens wat bepaalt hoe je eindigt", sluit de zaakwaarnemer af.

Lees meer overEredivisieAjax

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

dinsdag 10 januari 2017 om 20:34
Rob Jansen denkt altijd aan zich zelf ( en dat mag ) en niet aan Ajax, nu doet hij zich weer voor als grote verbroederaar, om den brode.
Als zaakwaarnemer van spelers en de clubleiding van Ajax heeft hij wel een pikante positie......na het geval Heitinga hoop ik wel dat "de heren" gewaarschuwd zijn .............
0
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10