De Ligt: 'Het is heel moeilijk om te zeggen: dan en dan er staan'

woensdag 11 januari 2017 om 11:16
De Ligt: 'Het is heel moeilijk om te zeggen: dan en dan er staan'

Matthijs de Ligt ging afgelopen week voor de tweede keer dit seizoen mee op trainingskamp met de selectie van Ajax. De verdediger, die dit seizoen al regelmatig minuten maakt in het eerste, zegt al beter mee te kunnen komen met de hoofdmacht van de Amsterdammers dan aan het begin van het seizoen. 

'Het was heel pittig, dat zeker, maar voor mij wel minder zwaar dan mijn eerste trainingskamp met Ajax 1, afgelopen zomer in Oostenrijk', schrijft hij in zijn blog op de site van Ajax. 'Dat komt denk ik vooral omdat ik alweer een tijd mee train en me aangepast heb aan het hogere tempo. In juli was het nog allemaal nieuw en wennen voor mij.' Inmiddels speelde de Ligt al zeven officiële duels voor de ploeg van trainer Peter Bosz.

Hoe het in 2017 zal gaan? 'Het is op voorhand altijd lastig in te schatten hoe een jaar zich gaat ontwikkelen, maar als ik de lijn van 2016 kan doortrekken, zou dat heel mooi zijn. Ik laat het in ieder geval rustig op me afkomen. Het is heel moeilijk om te zeggen: ik wil er dan én dan staan. Er zijn immers zoveel factoren die dat proces kunnen verstoren. Ik wil in 2017 gewoon goed presteren en mezelf blijven ontwikkelen. Dan komt de beloning uiteindelijk vanzelf.'

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

woensdag 11 januari 2017 om 11:49
Volgens mij staat hij er al......
1
Beantwoord
woensdag 11 januari 2017 om 13:37
helemaal mee eens
0
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10