Lozano in beeld bij Ajax: vijf zaken over 'Chucky-imitator' en FM-wonderkind

woensdag 11 januari 2017 om 11:47
Lozano in beeld bij Ajax: vijf zaken over 'Chucky-imitator' en FM-wonderkind

Het vermeende bod van Ajax op Hirving Lozano van 7 miljoen euro was niet toereikend vanwege de vraagprijs van 12 miljoen euro, maar met de 21-jarige Mexicaanse aanvaller die zelf graag Pachuca wil verlaten voor een Europese club ligt nog alles open in de strijd om zijn handtekening. Wie is Lozano, in het verleden ook aan PSV gelinkt, eigenlijk? VoetbalPrimeur zet vijf zaken over het toptalent op een rij.

Als 'El Chucky' onder het bed
Hirving Lozano gaat in Mexico vooral door het leven als 'El Chucky'. Inderdaad, hij is vernoemd naar de horrorpop die tot leven komt in films als Child’s Play 1, 2 en 3 en massamoordenaar van beroep is. Nu is dat bij Lozano zo erg nog niet. Ploeggenoten noemen hem Chucky omdat hij er een gewoonte van heeft gemaakt op reisjes met het team en tijdens trainingskampen zich onder het bed van collega's te verstoppen en ze de stuipen op het lijf te jagen. Bij een transfer naar Amsterdam zullen ook de spelers van Ajax niet meer veilig zijn.

FM-simulatie: waarde van 28,5 miljoen euro in 2023
De indrukwekkend nauwkeurige database van Football Manager 2017 is altijd een betrouwbare indicatie van hoe een speler zich kan gaan ontwikkelen en wordt niet voor niets geraadpleegd door de scoutingsteams van clubs in de echte wereld. VoetbalPrimeur zocht het profiel van Hirving Lozano, in vrijwel ieder lijstje met FM-wonderkids genoemd, op in de zomer van 2017 en voerde een simulatie uit tot de zomer van 2023, toen de op dat moment 27-jarige Mexicaan via Olympique Marseille en Manchester City bij Bayer Leverkusen was aanbeland. Zo heeft de aanvaller zich ontwikkeld in onze simulatie:

2017


2023

Debuteren als een echte Ajacied
Als Ajax-debutant is het bijna de normaalste zaak van de wereld om bij je debuut te scoren. De voortekenen dat Hirving Lozano zich bij het rijtje scorende Ajax-debutanten gaat voegen zijn er in ieder geval. Bij zijn debuut voor Pachuca op 8 februari 2014 maakte Chucky ook direct een doelpunt en meteen een heel belangrijke: de 0-1 in de 89ste minuut van het duel met Club America. Sindsdien maakte hij nog 30 competitietreffers als vleugelspeler en heeft hij ruime ervaring opgedaan als international van Mexico, onder meer door zijn deelname aan de Copa America in de zomer van 2016 met het eerste team en zijn optredens met de Olympische ploeg in Rio de Janeiro.

Manchester United
Dat viel ook Manchester United op en in de vorige transferperiode leek het al een uitgemaakte zaak dat Lozano dit seizoen op Old Trafford zou gaan spelen. Vice-president van Pachucha Andres Fassi bevestigde dat er onderhandelingen plaatsvonden met Manchester United en de schoonvader van Chucky zei zelfs: "Ja, het is allemaal rond, op enkele details na. Na de Olympische Spelen zal het officieel worden." Al snel bleek het zo vergevorderd niet te zijn en langzaam maar zeker verdwenen de verhalen over een United-transfer uit de pers. Sindsdien duikt de naam van Lozano met enige regelmaat op bij grote clubs op zoek naar talentvolle buitenspelers en nu worden ook Ajax en in mindere mate PSV met de Mexicaan in verband gebracht.

Younes-positie
Als Ajax Lozano haalt, zal dat voor de linksbuitenpositie zijn. Hoewel het talent een rechtspoot is, speelt hij bij Pachuca altijd in een 4-2-3-1-systeem vanaf de linkerkant en trekt hij naar binnen om met rechts het doel onder vuur te nemen. Om die reden scoort hij ook relatief vaak voor een buitenspeler. De aanvaller heeft daarnaast een sterk linkerbeen waarmee hij een uitstekende voorzet kan geven. Chucky wil nog wel eens te veel een momentvoetballer zijn en moet zich goed voelen om ook in de wedstrijd te zitten, maar heeft een steeds hoger basisniveau en is, wanneer op dreef, zo brutaal en gretig dat hij tegenstanders echt kan overbluffen. Afgelopen weekend bijvoorbeeld, met zijn hattrick tegen Léon.

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10