Naam van 'kanon' Dolberg verschijnt op Brits lijstje: "Altijd in beweging"

woensdag 11 januari 2017 om 14:07
Naam van 'kanon' Dolberg verschijnt op Brits lijstje: Altijd in beweging

Het mag geen verrassing heten: de sensationele ontwikkeling van Ajax-spits Kasper Dolberg is ook opgevallen in Engeland. Talentenscout Neil McGuinness werd door The Daily Mail gevraagd om tien grote talenten te analyseren. De Brit is onder de indruk van Dolberg. 

"'Met zijn statistieken is het niet vreemd dat mensen op hem letten. Hij is een grote aanvaller die goed is met zijn voeten. Zijn rechtervoet lijkt wel een kanon en hij laat het al langere tijd zien in de Eredivisie. Dolberg is altijd in beweging en hij houdt ervan om bij zijn tegenstander uit de rug weg te lopen", steekt McGuinness van wal. 

In de ogen van de talentenscout kan Dolberg (19) een targetman van wereldklasse worden. "Hij kan de bal goed afschermen met zijn lichaam en kort afleggen als het elftal ervoor kiest om de lange bal te hanteren. Soms kan zijn passing nog beter, hij verliest af en toe te veel ballen. Maar je op zo'n leeftijd al hebt bereikt wat hij heeft bereikt, dan heb je een mooie toekomst voor je."

Andere talenten die genoemd worden door McGuinness zijn onder meer Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Franck Kessié (Atalanta Bergamo) en RC Genk-aanvaller Leon Bailey. 

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10