Ajax vs. PSV en Feyenoord: Ajax opent beter dan concurrenten in nieuw jaar

woensdag 11 januari 2017 om 17:00
Ajax vs. PSV en Feyenoord: Ajax opent beter dan concurrenten in nieuw jaar

De Eredivisie staat op het punt om hervat te worden en dat lijkt voor Ajax de ideale gelegenheid om de vijf punten achterstand op Feyenoord al iets te verkleinen. De ploeg uit Amsterdam doet het veelal uitstekend tijdens de eerste speelronde van het nieuwe jaar, terwijl de Rotterdammers op dat moment vaak een steekje laten vallen. AjaxPrimeur.nl zet de statistieken van de top-drie tijdens de eerste speelronde van het nieuwe kalender jaar op basis van de gegevens van de laatste tien seizoenen op een rijtje.

Ajax: 23 punten (doelsaldo 21-8)
Ajax doet het het beste van de drie topclubs. In de laatste tien seizoenen wisten de Amsterdammers liefst 23 punten binnen te halen tijdens de eerste speelronde in het nieuwe jaar. Zeven van de tien wedstrijden werden gewonnen, terwijl er twee keer gelijk werd gespeeld. Er werd slechts één keer verloren: op 23 januari was FC Utrecht met 3-0 te sterk voor de ploeg van toenmalige trainer Frank de Boer. Vorig seizoen opende Ajax het nieuwe kalenderjaar met een 0-1 zege bij ADO Den Haag.

Alle uitslagen van de afgelopen tien seizoenen:
ADO - Ajax 0-1
Ajax – FC Groningen 2-0
Ajax – PSV 1-0
Ajax – Feyenoord 3-0
AZ – Ajax 1-1
FC Utrecht – Ajax 3-0
NAC – Ajax 1-1
NEC – Ajax 2-4
Ajax – AZ 6-1
Ajax – FC Utrecht 2-0

PSV: 20 punten (doelsaldo 13-8)
PSV, momenteel nummer drie in de Eredivisie, wist in de afgelopen tien seizoenen twintig punten binnen te slepen uit de openingswedstrijd van het nieuwe jaar. Er werd zes maal gewonnen, waaronder twee keer bij Feyenoord in De Kuip. Twee keer werd er verloren. De opvallendste nederlaag dateert van 18 januari 2013. Destijds was PEC Zwolle, mede door twee goals van Fred Benson, met 1-3 te sterk.

Feyenoord: 7 punten (doelsaldo 13-21)
Feyenoord opent het nieuwe jaar de laatste tien seizoenen opvallend zwak. De Rotterdammers wonnen slechts twee van de tien wedstrijden en – misschien nog wel opvallender – verloren er liefst zeven. Twee keer was Ajax de baas in een onderling duel in de ArenA, terwijl ook NAC en VVV een keer te sterk waren in de eerste speelronde van het kalenderjaar. Overigens werd er drie seizoenen terug, uit bij FC Utrecht, ruim gewonnen: 2-5.

Poll

Weet Ajax de titel dit seizoen binnen te slepen?

(314 stemmen)

Plaats reactie

LOG EERST IN OF REGISTREER OM EEN BERICHT TE PLAATSEN

Reacties

woensdag 11 januari 2017 om 21:07
Zonder versterking defensief in de winterstop gaat Ajax het niet redden.
0
Beantwoord

Bekijk het laatste nieuws

Populair op AjaxPrimeur.nl

Facebook

301 Moved Permanently

301 Moved Permanently


nginx/1.11.10